politiewagen upcloseDe politie heeft op vrijdagavond 6 augustus een 21-jarige man uit Zoeterneer aangehouden. Naar aanleiding van drie meldingen van slachtoffers die door een onbekende man waren beroofd en aangerand werd er een onderzoek gestart dat leidde tot de aanhouding van de 21-jarige Zoetermeerder.

De berovingen en aanrandingen vonden plaats op dinsdag 3 augustus en donderdag 5 augustus. Op dinsdagochtend liep een slachtoffer al vroeg in de Dorpsstraat, ter hoogte van de Bijdorplaan. Daar werd ze onverwachts vastgepakt door een man die haar om geld vroeg. Vervolgens randde de man haar aan en liep hij weg met haar portemonnee. Een ander slachtoffer werd donderdag in de vroege ochtend in de omgeving van de Europaweg geslagen, aangerand en beroofd van geld. Het derde slachtoffer liep donderdagavond in het parkje tussen station Voorweg en station Centrum-West. Daar sprak een man haar aan en beroofde haar later van haar rugtas. Ook zij werd daarbij door de man aangerand en mishandeld.

Nadat de drie slachtoffers zich bij de politie hadden gemeld werd er een uitgebreid onderzoek gestart dat heeft geleid naar de 21-jarige verdachte. Daarnaast is ook de woning van de verdachte doorzocht en daarbij zijn goederen voor nader onderzoek in beslag genomen.

Bron: politie.nl

-advertenties-

-goede doel-