voetbalveldDe PvdA Zoetermeer wil dat de gemeente meer steun geeft aan de lokale sportverenigingen. Veel clubs verliezen duizenden euro’s omzet per maand als gevolg van het sluiten van accommodaties terwijl de (huur)kosten doorlopen.

Sinds de strenge lockdown 15 december 2020 is ingegaan, is sporten in een binnenruimte niet toegestaan. Buiten kan – voor bepaalde leeftijdsgroepen - onder voorwaarden wel gesport worden. Maar wedstrijden zijn niet toegestaan, kantines, douches en kleedkamers zijn gesloten.

Deze maatregelen hebben grote gevolgen voor onze sportverenigingen. Volgens Sicco Louw, commissielid van de PvdA Zoetermeer heeft een aantal verenigingen omzetverliezen van duizenden euro’s per maand terwijl veel kosten doorlopen. “Eén van de pluspunten van onze gemeente is de grote diversiteit aan sportaanbieders die voornamelijk door een grote schare aan vrijwilligers worden bestuurd en gedraaid. De PvdA maakt zich zorgen over de financiële situatie waar onze verenigingen in terecht komen door de aanhoudende maatregelen en de onzekerheid wanneer sporten in verenigingsverband weer mogelijk wordt.” Louw wijst erop dat de rijksoverheid in de eerste coronagolf met steunmaatregelen is gekomen. Maar inmiddels duren de huidige maatregelen voor veel verenigingen lang zonder dat daar compensatie van doorlopende kosten tegenover staat.

In schriftelijke vragen aan het college wil de PvdA onder meer weten of de gemeente huurcompensatie toekent aan verenigingen die geen of niet volledig gebruik kunnen maken van hun accommodatie. Binnensportaccommodatie zoals gymzalen zijn nu volledig gesloten en de gemeente rekent hier nu ook geen huur voor. Maar er zijn ook verenigingen die maar beperkt van hun buitensportaccommodatie gebruik kunnen maken, omdat buiten sporten in groepsverband alleen mogelijk is tot 27 jaar.

“Wij vinden het belangrijk dat Zoetermeer het diverse sportaanbod behoudt, ook als later dit jaar de maatregelen versoepeld kunnen worden, opnieuw opbouwen van het sportaanbod kost alleen maar nog veel meer geld” aldus Louw.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-