happy daysD66 Zoetermeer maakt zich sterk voor het groen bij bestemmingsplan Dwarstocht in Oosterheem. Zij willen dat de nieuwe bewoners van het nieuwbouwplan ‘Happy Days’, maar ook de huidige bewoners kunnen genieten van wonen in het groen.

“Wij willen graag zien dat de nieuwe bewoners en de huidige omwonenden beiden een ‘Happy Days’ krijgen,” legt D66 Commissielid Willem Bos uit, “daartoe hebben wij een motie ‘Aan beide woonzijden Happy-gevoel’ gemaakt.” De motie die samen met Zó! Zoetermeer opgesteld is, wordt maandag in de gemeenteraad besproken.

 

Het woonproject Happy Days wordt ontwikkeld in Dwarstocht langs de Oostweg in Oosterheem. “Het Dorpse en groene wonen wordt door iedereen gewaardeerd, en is echt een verrijking van de stad”, bevestigt Willem Bos, “ook de omwonenden vinden dat. Maar zij zijn niet zo blij dat de groenstrook daardoor gedeeltelijk verdwijnt.” Een deel van het bestaande groen zou volgens de plannen verdwijnen om plaats te maken voor een ontsluitingsweg en dijkwoningen. Behoud van het groen is gebonden aan beperkingen door een waterleiding van Dunea en een beschermingszone van het Hoogheemraadschap.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-