zwembadZoetermeer Vooruit wil dat de wethouder Sport, Ingeborg ter Laak, op zoek gaat naar alternatieven voor het ochtendzwemmen. Door bezuinigingen op de Zoetermeerpas is het voor de zwemverenigingen nu niet meer rendabel om het ochtendzwemmen te organiseren.

Juliette Meurs-Troch, fractievoorzitter Zoetermeer Vooruit: “De gemeente heeft wel vele tientallen miljoenen over voor een nieuw, super-de-luxe zwembad maar het lukt niet om het ochtendbanenzwemmen in stand te houden.”


De zwemmers die het liefst in de ochtend hun baantjes trekken, hebben voorgesteld om het ochtendzwemmen terug te brengen naar één zwembad en een beperkter aantal ochtenden. Of om als alternatief één van de avonden dat kan worden gezwommen om te zetten naar een ochtend. “Wat ons nog het meest dwars zit is de laconieke houding van de wethouder en de mededeling dat ook zij gedupeerd is omdat zij ook wel eens in de ochtend baantjes trok. Om als alternatief aan te dragen dat er in de middag of avond gezwommen kan worden getuigd volgens ons niet echt van begrip. Zoetermeer Vooruit staat echter achter de ochtendbanenzwemmers en verzoekt de wethouder om alsnog op zoek te gaan naar alternatieven.”

 Lees ook: Ochtendzwemmen-vervalt-wel-banenzwemmen

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-