buurtvaderZoetermeer Vooruit zou graag buurtvaders in willen zetten in de wijken. Buurtvaders zijn vaders die toezicht uitoefenen op de jongeren uit hun wijk. Het gaat met name om jongeren die in de buurt rondhangen en incidenten, overlast of kleine criminaliteit veroorzaken.

Tijdens de commissievergadering van 29 maart pleitte Sepehr Mohammadian namens Zoetermeer Vooruit voor de inzet van Buurtvaders. Buurtvaders zijn een vorm van sociale controle in de wijk. Zij houden elke dag tot enkele dagen per week toezicht in hun wijk, om zo een lastige doelgroep te bereiken. Veel van de jongeren uit de buurt kennen een buurtvader als buurman of familielid. Ze kijken tegen ze op én weten dat de buurtvaders weten wie hun ouders zijn.

“De achterliggende gedachte is het verminderen van overlast en verbeteren van de leefbaarheid en het veiligheidsgevoel in de wijk. De opzet is om contact te leggen met de jongeren en hen waar nodig aan te spreken op hun gedrag. Daarnaast zouden activiteiten kunnen worden georganiseerd om het contact met de jongeren te versterken en hen alternatieven te bieden. Al met al een laagdrempelige aanpak die in verschillende steden al effectief is gebleken”, aldus het 21-jarige commissielid.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-