belastingformulierDe gemeente Rotterdam gaat de schulden afbetalen van toeslagenouders die in een schuldentraject bij de gemeente zitten. De Zoetermeerse CDA en GroenLinks fracties vinden het ook te lang duren en roepen het college op om de gedupeerden snel te helpen.

 

“Voor de Rotterdamse gezinnen is het fantastisch nieuws dat hun schulden overgenomen worden door de gemeente”, aldus CDA-raadslid David Weekenstroo. “Het zou mooi zijn als het Zoetermeerse college ook bereid is om dat in onze stad te gaan doen. Dat willen we graag weten en daarom hebben we schriftelijke vragen gesteld. We willen weten of het college bereid is schulden van toeslagenouders die in een schuldentraject bij de gemeente zitten kwijt te schelden of over te nemen.”

 

Hulp nodig

GroenLinks-raadslid Pauline Mullholland vult aan; “Daarnaast hopen we ook te bereiken dat gedupeerden zich eerder gaan melden als ze ondersteuning of hulp van de gemeente nodig hebben. Het zou de ouders enorm helpen als de gemeente bereid is de financiële risico’s te dragen in afwachting van een mogelijke landelijke regeling.”

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-