lachgas ampul op straatLachgas gaat in de ban in Zoetermeer. Dat zei burgemeester Michel Bezuijen tijdens de raadsvergadering van 17 mei 2021 op vragen van CDA-raadslid Esmee van Oudheusden. Bezuijen: “We zien dat het gebruik van lachgas overlast veroorzaakt in de stad. Dit moet opgenomen worden in de APV.”

 

Veel andere gemeenten hebben daar al actie op ondernomen. Dat gaan wij ook doen. We stellen voor het totaalverbod van lachgas op te nemen in de Algemene Politie verordening (APV).

Het CDA Zoetermeer is blij met het aanstaande totaalverbod. “Sinds vorige jaar is lachgas verboden tijdens evenementen en bepaalde aangewezen gebieden in Zoetermeer. Helaas heeft dit nog niet geleid tot voldoende reductie in het gebruik van lachgas in Zoetermeer,” vertelt Van Oudheusden. “Nog regelmatig zien we berichten in de krant dat het gebruik van lachgas overlast veroorzaakt. Niet alleen in de wijken, portieken en parkeerplaatsen, maar ook worden er lachgastanks of patronen aangetroffen in auto’s die betrokken zijn bij een verkeersongeval. Lachgas is daarmee niet alleen een gevaar voor de gebruiker, maar ook voor de omgeving. Het is dus de hoogste tijd om te komen tot een totaalverbod. Wij willen niet op een landelijk verbod wachten, en wij vinden dat wij als gemeente zelf maatregelen moeten nemen. Wij zijn er superblij mee dat dit zeer waarschijnlijk ook gaat gebeuren.”

 

Hoe verder

De Algemene Politie verordening (APV)-wijziging behelst een totaalverbod van lachgas in Zoetermeer. Het concept van die wijziging is klaar en ligt tot 27 mei ter inzage. Vervolgens wordt er een raadsvoorstel gemaakt en moet de gemeenteraad nog ja zeggen tegen het verbod.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-