zonnepaneel op dakDe LHN-fractie maakt zich samen met de bewoners van de Nul-op-de-Meter woning (NOM woningen) in Palenstein ernstig zorgen over de veiligheid van deze woningen. Er bestaat twijfel over de brandveiligheid van de elektrische installatie in en naast de woningen.


De bewoners melden doorgebrande bedrading in de meterkast en brand en rook bij de energiemodule voor de deur. Bewoners kunnen bij een calamiteit deze module zelf niet uitschakelen en maken zich zorgen over de brandveiligheid. Ook de zonnepanelen op het dak zijn in geval van een calamiteit niet uit te schakelen.


Daarnaast klagen de bewoners over de aangebrachte voorzieningen, meerdere mensen ervaren wisselende stroomspanningen: knipperende lampen, opladers die doorbranden en apparaten die stuk gaan. De Goede Woning schrijft in een brochure dat door betere isolatie en ventilatie de woning een gezonder binnenklimaat heeft. Bewoners geven echter aan slechte ventilatie te ervaren die lichamelijke klachten tot gevolg heeft. Ook zijn er klachten over een hoge energierekening, die in sommige gevallen hoger uitvalt dan vóór de duurzame woningverbetering.
De LHN heeft over de Nul-op-de-Meter woningen vragen gesteld aan het college.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-