bouwsteigerHet initiatiefvoorstel van Zó! Zoetermeer waarin inwoners vanaf het begin van een project betrokken worden gaat in het najaar van start als een pilot. Het college heeft positief op het voorstel gereageerd en aangeraden om in het voorstel een start als pilot op te nemen.

Marijke van der Meer, Zó! Zoetermeer: “Wij hoorden vaak van bewoners dat ze geconfronteerd werden met een situatie die al was besloten en afgesproken, vóór de buurt ook maar wist dat er gebouwd zou gaan worden. Met dit initiatiefvoorstel willen we dat er weer met de mensen in de stad gesproken gaat worden. Het is niet meer van deze tijd om besluiten te nemen over woningbouw in een buurt zonder met de mensen die daar al wonen gesproken te hebben. Daarbij hebben deze mensen vaak heel goede ideeën over wat werkt en goed zou zijn voor de buurt.”

Volgens het college past het initiatiefvoorstel goed in de ontwerp visie Zoetermeer 2040, waar nu ook over gesproken wordt in de raad. Inwoners moeten vanaf het begin betrokken worden bij veranderingen. Niet op het niveau van een geïsoleerde kavel, maar op het niveau van de straat en de buurt.

Marijke van der Meer: “Wij zijn hier blij mee. Het wordt tijd dat we weer goed met de mensen zélf gaan praten. Prima om na de zomer hier mee te beginnen als pilot. We kunnen natuurlijk nooit iedereen in een buurt tevreden houden, maar op deze manier wordt er weer geluisterd naar de mensen die er wonen en kunnen zij ideeën aandragen om de buurt mooier te maken.”

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-