Afrikaweg tekeningDe Entree wordt de nieuwe wijk van Zoetermeer, rond de Afrikaweg. Hier moeten de komende jaren veel nieuwe woningen gebouwd worden, maar in de plannen staat ook dat de Afrikaweg een stadsstraat zal worden. Wim Blansjaar (PDvZ) wil de bezwaren tegen de stadsstraat oplossen met een tunnel.

De plannen van de gemeente met het Entree gebied stuiten op veel bezwaren van de huidige bewoners. Met name bij de plannen van de Afrikaweg zijn bewoners bang dat als de Afrikaweg wordt omgevormd tot stadsstraat (50km) met gelijkvloerse oversteekplaatsen, de doorstroming van en naar de A12 onderbroken wordt en de druk van het verkeer op de Van Leeuwenhoeklaan en de Meerzichtlaan zal toenemen.

Wim Blansjaar, fractievoorzitter van de Partij Democratie voor Zoetermeer verzoekt in een motie het college om een onafhankelijk bureau onderzoek te laten verrichten naar de haalbaarheid, het nut en de noodzaak van een tunnel op de Afrikaweg. Blansjaar ziet vele voordelen voor een tunnel, die eventueel half verdiept ligt of zelfs bij een mogelijkheid van een geboorde tunnel zoals de Sijtwendetunnel of de recentelijke Rotterdamsebaan in Den Haag.

Door een tunnel te bouwen over de Afrikaweg kan er dichter tegen de Afrikaweg worden aan gebouwd. Dit betekent ook dat de beschikbare grond beter benut kan worden. Op het dak van de tunnel kan een stadspark verrijzen waar mensen kunnen sporten en wandelen. Ook geluidsoverlast, luchtvervuiling en fijnstof worden op deze manier beter beheersbaar. De voetgangers kunnen veilig oversteken en het verkeer kan beter doorstromen.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-