zoetermeerpasMet de zomer in aantocht wordt het tekort aan zwemwater weer een onderwerp van gesprek in de stad. Vrijwel iedereen kijkt reikhalzend uit naar ‘het nieuwe zwembad’. Maar Zoetermeer Vooruit vraagt zich af met welk geld de gemeente dat zwembad laat bouwen.

Zoetermeer heeft grote tekorten en komt miljoenen te kort. Het zwembad kost ruim 23 miljoen euro en mag van Zoetermeer Vooruit wel wat minder luxe en goedkoper. Tijdens het Voorjaarsdebat heeft Zoetermeer Vooruit daarom een motie ingediend waarin gevraagd wordt te onderzoeken hoeveel het zou kosten om Zoetermeerpas-houders een gratis gezinsjaarkaart voor het zwembad aan te bieden.

“Naar ons idee zou het nieuwe zwembad geen luxeproduct moeten worden maar voor alle inwoners van Zoetermeer een reële, betaalbare optie moeten zijn” aldus fractievoorzitter Juliette Meurs-Troch. “Een zwembad moet er komen maar een iets minder luxe en duur zwembad is ook goed. We moeten iets bouwen dat we als stad kunnen betalen en waar al onze inwoners van kunnen genieten.”

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-