picknicktafelDe raad heeft tijdens het Voorjaarsdebat een motie aangenomen van Zoetermeer Vooruit om picknicktafels in Zoetermeer toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers. Bij een normale picknicktafel zit iemand in een rolstoel altijd op afstand.

Zoetermeer Vooruit wil elke picknicktafel die vervangen moet worden, rolstoeltoegankelijk maken. Ook moeten er dit jaar nog twee rolstoeltoegankelijke tafels geplaatst worden. Bij een normale picknicktafel is het niet mogelijk om met een rolstoel aan te schuiven, de banken en poten van de tafel zitten dan in de weg. De enige mogelijkheid is om de rolstoel zijdelings naast de tafel te zetten, of op afstand. Bij aangepaste picknicktafels is bijvoorbeeld een uitsparing gemaakt in de bankjes om plaats te maken voor een rolstoel, of is het tafelblad langer zodat de rolstoel er wel onder past.

Yvonne Bink-Winterkamp, Gemeenteraadslid Zoetermeer Vooruit: “Zoetermeer is een stad met de ambitie en wil een inclusieve stad zijn. Er zijn tal van alternatieve ontwerpen, zodat rolstoelgebruikers ook kunnen aanschuiven aan picknicktafels in onze parken en stadsboerderijen.”

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-