Zó! Zoetermeer stelde in april al vragen aan het college over de paden in het Balijbos. De paden zijn niet goed begaanbaar voor mindervaliden, maar vormen ook een probleem voor bijvoorbeeld mensen met een kinderwagen.

paden balijbosOok in de commissievergadering van de raad van 10 mei zijn de problemen nogmaals aan de orde gesteld. Op 2 juni meldde het college dat er afstemming had plaatsgevonden met Staatsbosbeheer en dat er herstelwerkzaamheden zouden komen. De verwachting was dat de herstelwerkzaamheden uiterlijk binnen 6 weken worden uitgevoerd.

Intussen zijn we 6 weken verder en de problemen zijn nog steeds niet verholpen. Zó! Zoetermeer vindt het in deze tijd – zomer, corona nog steeds niet voorbij – buitengewoon belangrijk dat mensen lekker naar buiten kunnen en kunnen genieten van het Balijbos. Er zijn nog steeds klachten van mensen die slecht ter been zijn en met een stok of rollator lopen. Voor mensen die een rolstoel duwen is er helemaal geen doorkomen aan.

Zó! Zoetermeer vraagt zich dan ook af of de herstelwerkzaamheden wel zijn uitgevoerd of dat de gemaakte afspraken niet zijn nagekomen. Gebruikers van het bos zouden liefst egale asfaltpaden zien, in plaats van paden met losse stenen.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-