netwerk zoetermeerMarijke van der Meer, Zó! Zoetermeer, heeft aan het college schriftelijke vragen gesteld over de onzekere situatie van Netwerk Zoetermeer. Omdat de subsidie voor Netwerk Zoetermeer nu op een andere manier wordt toegekend, moeten zij BTW afdragen.

Het college wil afwachten of deze BTW gecompenseerd kan worden via het BTW Compensatie Fonds (BCF). Netwerk Zoetermeer moet hier zelf bezwaar maken en afwachten of dit bezwaar toegekend wordt of niet. Als de belastingdienst niet akkoord gaat met compensatie via het BCF zal de gemeente bezwaar maken.

Zó! Zoetermeer vraagt aan het college of Netwerk Zoetermeer nu zelf moet opdraaien voor deze extra kosten.

Evenementen ook onzeker

Netwerk Zoetermeer, voorheen Floravontuur, verzorgde in Zoetermeer de citymarketing, maar dit is nu overgenomen door de gemeente zelf. Ook is er nog veel onduidelijkheid over de toekomst van Netwerk Zoetermeer en de grote evenementen in de stad, zoals het Bevrijdingsfeest op 5 mei, Culinair Zoetermeer en Couleur Lokaal.

In een brief aan de raad schrijft Netwerk Zoetermeer: “De nu gecreëerde situatie brengt Netwerk Zoetermeer opnieuw in een periode van onzekerheid, nadat eerst de citymarketingactiviteiten zijn weggehaald en nadat vervolgens, vanwege de Subsidieregeling Evenementen 2020, het college heeft bevestigd dat de subsidierelatie met de stichting wordt beëindigd.”
Marijke van der Meer wil dat er snel duidelijkheid komt over de positie van Netwerk Zoetermeer, zodat zij, en hun werknemers, weten waar ze aan toe zijn.

 Foto: oprichting Netwerk Zoetermeer in december 2020

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-