Debatavond kandidaat partijvoorzitters PvdA Zoetermeer
De Partij van de Arbeid zoekt een nieuwe landelijk voorzitter. Eén van de acht kandidaten is de Zoetermeerse oud-wethouder Taco Kuiper. Op uitnodiging van de PvdA in Zoetermeer deden alle kandidaten op 2 september mee aan een debatavond in De Kapelaan aan het Nicolaasplein.

Het was voor de leden van de PvdA alweer ruim 1,5 jaar geleden dat ze elkaar echt gezien hadden. Dankzij de versoepelde RIVM-maatregelen hoefde deze bijeenkomst gelukkig niet (alleen maar) digitaal. Zo’n 50 enthousiaste leden waren aanwezig om de kandidaten aan de tand te voelen over de toekomstige koers van de partij. Onder de strakke leiding van Zoetermeers raadslid Susanne Bout kregen de acht potentiële partijvoorzitters vele vragen voorgelegd die vooraf ingediend waren door leden uit de regio. Daarna was er nog ruimte voor vragen uit de zaal en voor vragen die binnenkwamen via de livestream.

Na afloop van het debat bleek uit een korte peiling in de zaal dat veel PvdA-leden na deze avond een beter beeld van de acht kandidaten hebben. Zo wordt de keuze in oktober hopelijk iets gemakkelijker, want de nuanceverschillen zijn klein. Alle kandidaten zijn tenslotte in hart en nieren sociaaldemocraat en varen een linkse koers.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-