bouwsteigerHet Zoetermeerse CDA vraagt zich af wanneer de 50 toegezegde flexwoningen aan de Ruimtebaan gerealiseerd worden. De woningen zijn dringend nodig om spoedzoekers op de woningmarkt een tijdelijk dak boven hun hoofd te geven.

Een motie over dit onderwerp werd bijna 2 jaar geleden aangenomen. Raadslid Klaasjan de Jong schetst de problemen: “Twee jaar terug was al sprake van knelpunten in het woningaanbod. De woningmarkt raakt steeds verder verhit, de prijzen voor woningen stijgen explosief en er wordt al jaren te weinig gebouwd. Het aanbod sluit niet aan op de vraag.” Om aan de ergste problemen tegemoet te komen pleitte De Jong in november 2019 met succes voor de realisering van flexwoningen. Met lede ogen ziet De Jong dat de beoogde bouwlocatie aan de Ruimtebaan er in september 2021 nog altijd onaangetast bijligt.

Met flexwonen is er een snelle oplossing om de ergste nood te het hoofd te bieden. Flexwoningen zijn volwaardige demonteerbare woningen, die worden gebouwd voor maximaal 10 tot 15 jaar; ze voldoen aan alle aspecten van het bouwbesluit, ze kennen een korte bouwtijd en ze kunnen vergund worden met een verkorte procedure. Het idee is dat met flexwoningen een flexibele schil rond de woningvoorraad ontstaat, waarmee spoedzoekers tijdelijk geholpen kunnen worden.

Het CDA is teleurgesteld dat het zo lang duurt, en vraagt zich af waar dit aan ligt. De partij zal dan ook vragen aan het college stellen over de Flexwoningen.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-