Jordy Boerboom en Klaas Dijkhuis

Lijsttrekker Jordy Boerboom en secretaris Klaas Dijkhuis


Geheel passend bij de tijd hebben de leden van GroenLinks Zoetermeer digitaal hun kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen gekozen. Jordy Boerboom is daarbij verkozen tot lijsttrekker.


Lijsttrekker Jordy Boerboom is een geboren Zoetermeerder en is na acht jaar in de gemeenteraad geen onbekende. “Ik ben vereerd dat de leden mij wederom tot lijsttrekker hebben verkozen. Ik kijk er naar uit om samen met een fantastische lijst aan kandidaten, inwoners en organisaties verder te bouwen aan een groen, duurzaam en sociaal Zoetermeer voor iedereen.”
De lijst bevat verder een diverse mix aan kandidaten. Met Walter van Steenis op plek twee komt er nog een ervaren raadslid terug. Op plek drie is Jennifer van Werkhoven, nu commissielid, terug te vinden. De top vier wordt afgesloten met de eerste echte nieuwkomer: Faisal Aiobi. Als universitair docent aan de Universiteit Leiden neemt hij veel kennis met zich mee.
Huidig wethouder Jakobien Groeneveld is op de lijst terug te vinden als lijstduwer. Zij heeft de ambitie om voor een tweede termijn als wethouder te gaan.

Tijdens de digitale ledenvergadering is ook meteen het verkiezingsprogramma vastgesteld met de titel ‘Met elkaar Zoetermeer veranderen, naar een groene, eerlijke en duurzame stad’.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-