champions league FCZDe strijd om de Zoetermeerse Champions League barstte zaterdag 23 januari los bij FC Zoetermeer. De komende zes weken bepalen Barca, Liverpool, Juve, Bayern, PSG, Real Madrid, Chelsea en Man City wie zich de kampioen van Europa mag noemen.

De teams bestaan allemaal uit jeugdspelers van FC Zoetermeer JO11 en JO12, maar spelen de komende weken onder de namen van de Champions League clubs hun wedstrijden. De eerste poulewedstrijden startten zaterdag. Terwijl de Champions League hymne over het veld schalde, namen Chelsea en Bayern het tegen elkaar op. De verdediging van Chelsea bleek uit vaklui te bestaan. Toch wist Bayern in de laatste minuten uit te lopen naar een 1-5 overwinning. Aan de andere kant van het veld was Juventus toch een klasse te groot voor Real Madrid. De eindstand was 4-17.

Om 11 uur ging de tweede serie poulewedstrijden van start. PSG wist het Liverpool de eerste helft goed moeilijk te maken. In de tweede helft brak Liverpool het patroon van moeilijk scoren en liep uit naar een 9-1 overwinning. Ondertussen was het ook genieten van het combinatievoetbal van Barca tegen het fysiek ijzersterke Manchester City. Uiteindelijk trok Barca de wedstrijd naar zich toe, 7-1.

De komende twee weken staan de volgende poulewedstrijden op het menu. Daarna volgen de kruisfinales waarin ook weer alles mogelijk is. De trainers en leiders hebben genoten van de strijd en inzet op het veld.