Samira Yousofi en Nikki van Driel copyBewegen Op Straat 2.0 is een workout die je in je eigen voortuin of op je balkon doet, samen met de rest van je straat. Deze keer leren Zoetermeer Sport x CKC & partners je ook de TikTok-dans Jerusalema.

Een workout vanuit je eigen voortuin, achtertuin of balkon. Veilig in coronatijd én in je eigen wijk, je eigen straat, zelfs op je eigen terrein. “Dichterbij kunnen we bewegen bijna niet brengen”, lacht Samira Yousofi, combinatiefunctionaris bij de afdeling Vrije Tijd-Sport bij de gemeente Zoetermeer. “En bewegen is juist als we aan huis gebonden zijn zo belangrijk. Daarom organiseren we net als in de eerste lockdown de Bewegen Op Straat-workout opnieuw. Maar dan wel nog leuker met het toevoegen van de TikTok-dans Jerusalema van Master KG en Nomcebo.”

 

Digitale flashmob

“Hier maken we uiteindelijk een digitale flashmob van die we delen op social media: hoe gaaf is het om alle straten van Zoetermeer gezamenlijk in beweging te zien?” vult Nikki van Driel aan. Nikki is projectleider bij het team Cultuurparticipatie van CKC & partners. “Het leuke is dat we nu cultuur en sport met elkaar verweven”, vertelt ze. “De Jerusalema-dans is zo tekenend voor nu en is op veel manieren ingezet om een positieve draai te geven aan deze tijd. Daarom kozen we om deze als culturele toevoeging in de workout te verwerken.”

 

Aanmelden

Je straat aanmelden en deze geweldige TikTok-dans samen met je gezin en/of buren aanleren? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de volgende gegevens:
- Je straat
- Contactpersoon
- Dagen, maximaal drie dagen aangeven (dinsdag, woensdag, donderdag of vrijdag)
- Voorkeurstijd

Na aanmelding ontvang je een brief die je kunt verspreiden in de brievenbussen van de buren, zodat zij op de hoogte zijn van de activiteit en ook mee kunnen doen.

-advertenties-

-goede doel-