Bij atletiekvereniging Ilion zijn de aanmeldingen voor de wandel- en fitwalkgroepen enorm toegenomen, zover zelfs dat zij met spoed op zoek zijn naar wandeltrainers of mensen die zich willen laten opleiden tot trainer. 

wandeltraining 1Caty Hermans, de voorzitter van de sectie loopgroepen bij Ilion, ziet drie belangrijke redenen voor mensen om zich aan te melden voor een wandelgroep. Natuurlijk helpen de versoepelingen van de coronamaatregelen, waardoor mensen weer durven in groepsverband te gaan lopen. Ook wordt het steeds mooier weer en dat nodigt uit om te gaan wandelen. "Het is vooral dat mensen snakken naar een stuk gezelligheid en bewegen in een groep", zegt Caty.

Het aantal aanmeldingen blijft stijgen en inmiddels is het zo ver dat Ilion een tekort heeft aan vrijwilligers die de wandelaars willen begeleiden. Caty zegt: "Voor een wandeltrainer snijdt het mes aan twee kanten, je bent zelf lekker in beweging en door een opleiding kan je mensen begeleiden zodat zij verantwoord kunnen lopen. Een belangrijk onderdeel hiervan is om ervoor te zorgen dat mensen blessurevrij blijven. Je leert over een warming-up, basis didactiek en over goed wandelmateriaal". 

Ilion betaalt de opleiding en voor gediplomeerde trainers is er een vrijwilligersvergoeding. Ook krijgt de trainer een trainersoutfit van de vereniging cadeau. De opleiding is een korte cursus van de KWBN.

Ben je geïnteresseerd in deze opleiding? Neem dan contact op met Caty Hermans via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

 

Foto: Ilion (archieffoto)

-advertenties-

-goede doel-