Afgelast geuzenloopMet pijn in het hart laat de organisatie van de Geuzenloop Zoetermeer weten dat de editie van 2021, gepland op zondag 26 september, niet door gaat. De gemeente Zoetermeer heeft voor het evenement geen vergunning verstrekt, vanwege de op 26 september nog geldende maatregelen.

De nieuwe en verlengde landelijke Covid-19 maatregelen van vrijdag 13 september bevatten voor de organisatie te veel onzekerheden en daarmee risico’s. René van der Spek, organisator: “Wij willen een Geuzenloop Zoetermeer organiseren waar we trots op kunnen zijn en zonder te veel ‘mitsen en maren’ kan worden gehouden. Een feest waar deelnemers en toeschouwers in het historisch hart van Zoetermeer en op- en langs de prachtige parkoersen onbeperkt van kunnen genieten.”


Alle ingeschreven deelnemers krijgen bericht over de afhandeling. De lopers die hebben aangegeven dat ze het betaalde inschrijfgeld terug willen hebben, krijgen dit z.s.m. op de bankrekening bijgeschreven. Heb je op 15 september nog geen bericht ontvangen, mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De 18e editie van de Geuzenloop Zoetermeer zal worden gehouden op 25 september 2022.


Wel Geuzendag

Toch kan er volop gesport worden tijdens de Geuzendag Zoetermeer op 26 september. Alle andere onderdelen gaan wél door, zoals de Geuzenwandeltocht, de Geuzenfietstochten, de Instawalk en de Geuzenspelen (jeugd t/m 15 jr). Deze sportieve activiteiten kunnen wel op een Covid-proof manier worden georganiseerd. Voor alle onderdelen (behalve de Geuzenspelen) wordt geadviseerd om vooraf (online) in te schrijven.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-