MCHZ 1Na een week van goede gesprekken en intensieve trainingen begonnen de dames van Zoetermeer afgelopen zondag met vol vertrouwen aan de thuiswedstrijd tegen de nummer 3, Alphen. Zoetermeer begon met een goede hoge druk waardoor Alphen lastig in het spel kwam.

DSC 8483Echter, bij één van de eerste uitbraken van Alphen kwam de bal via de linkerkant bij de Alphense spits die behendig weg draaide en hard afrondde (0-1). Hierna sloeg de twijfel eventjes toe bij de dames van MHCZ, maar Zoetermeer herpakte zich weer in de loop van het tweede kwart. Na een interceptie van Rachel Zuliani werd Cecile Luiten voor de keeper bereikt. Cecile Luiten speelde keeper uit en liet de gelijkmaker aantekenen (1-1).

Na de rust kwam Zoetermeer sterk uit de kleedkamer. Vanuit een vrije slag lanceerde Femke de Kooter Marylene Verhaar achter de verdediging van Alphen. Marylene Verhaar bleef koel in de cirkel en plaatste met een bekeken backhand schot de bal in het doel (2-1). Twee minuten later was het wederom Marylene Verhaar die de voorsprong vergrootte door vanuit een rebound de bal in het Alphense doel te tikken (3-1). Bij Zoetermeer groeide het zelfvertrouwen en men bleef Alphen onder druk zetten. Na een aanval over rechts was het Sophie Muntendam die Sophie Boeije vrij voor de keeper zag staan. Sophie Boeije tikte de bal behendig over de keepster van Alphen heen (4-1). In het laatste kwart bleef Zoetermeer aandringen. Jacqui Kentgens speelde Jill van Trigt aan in de cirkel, die zich door de verdediging van Alphen slalomde en de bal onder de keeper het doel in pushte (5-1). In de laatste minuut was het Femke de Kooter die eindstand op 6-1 bracht vanuit een strafcorner.

Hoofdcoach Mark Langemeyer: "Ik ben superblij voor deze meiden. Zij hebben er keihard voor gewerkt en eindelijk hebben zij zichzelf beloond. Dit is precies wat wij nodig hadden. Nu op naar volgende week!"

Zoetermeer Dames 1 - Alphen Dames 1 6 - 1 (ruststand 1 - 1)
Scoreverloop: 0-1 Alphen (10e minuut); 1-1 Cecile Luiten (27e minuut); 2-1 Marylene Verhaar (37e minuut); 3-1 Marylene Verhaar (39e minuut); 4-1 Sophie Boeije (45e minuut); 5-1 Jill van Trigt (62e minuut); 6-1 Femke de Kooter (strafcorner, 68e minuut).

Foto's: Rianne Veeninga