Een man in militaire camouflagekleding bonst op deuren en ramen in de Schiebroekstraat in Oosterheem. Dit gebeurde zaterdagochtend 19 maart. In zijn auto vonden agenten later een geweergranaat. 

politie autos in OosterheemEen man in camouflagepak begon uit het niets op ramen en deuren te bonken in de Schiebroekstraat in Oosterheem. Bewoners schrokken en gingen kijken wat er aan de hand was. De man zou in het bezit zijn geweest van een bijl. Al snel werd de politie gebeld en ging met meerdere eenheden naar de Schiebroek straat. Een getuige zegt: "Het was een colonne van politieauto's die aan kwam, meteen werd de straat afgezet". 

De auto van de man heeft een Belgisch kenteken en werd door de politie onderzocht. Hierbij werd een geweergranaat aangetroffen. Dit is een explosief dat met een geweer kan worden afgeschoten. De Explosieve Opruimingsdienst (EOD) werd ingeschakeld en verzocht omwonenden binnen te blijven. Uiteindelijk heeft de EOD het explosief meegenomen om deze op een veilige plek te vernietigen.

De man in camouflagepak is gearresteerd. Wat de man precies van plan was en wat zijn motief was, heeft de politie nog niet naar buiten gebracht.

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-