Februari 22

 • Cameratoezicht in verschillende wijken

  camera op lantaarnpaalHet cameratoezicht in Meerzicht wordt verlengd en ook in de wijken Palenstein, Seghwaert en Oosterheem worden bepaalde plaatsen met camera’s in de gaten gehouden. Burgemeester Bezuijen neemt de maatregelen om de veiligheid in deze wijken te verbeteren.

 • Wachttijd Wmo loopt op tot 16 weken

  wmoDe wachttijd voor het in behandeling nemen van een Wmo melding bij de gemeente is opgelopen tot 16 weken. Het afhandelen van een melding mag maximaal 8 weken duren, de gemeente Zoetermeer gaat hier dus ruimschoots overheen.

 • Kerken in Zoetermeer luiden klokken voor vrede

  kerkklokDe kerkklokken in Zoetermeer zullen tussen 17.15 – 17.30 uur luiden voor vrede en recht in Oekraïne. Om 17.30 uur zal er in de Domkerk in Utrecht een gebedsmoment plaatsvinden, de klokken luiden als oproep tot deelname aan dit gezamenlijke gebed.

 • Graffiti tegen oorlog Oekraïne

  Graffiti ActionshotVerschillende graffiti artiesten uit Zoetermeer zagen dat er over de hele wereld kunstwerken werden gespoten tegen de oorlog in Oekraïne. Hierop besloot Urban Art Studio om een graffiti jam te organiseren om zo de Oekraïners een hart onder de riem te steken.

 • Stemmen over afval: Diftar

  afval neutraalTegelijk met de gemeenteraadsverkiezingen stemt Zoetermeer op 16 maart ook voor het Afvalreferendum. Wij vroegen voor- en tegenstanders van het gemeentelijk afvalbeleid naar hun mening, vandaag: Diftar.

 • Ter Laak opent StartDuiken

  20220226 29393Wethouder Ingeborg ter Laak heeft zaterdag 26 februari StartDuiken geopend. Dominique en Angela Patuel hebben het bedrijf Dive Post overgenomen en gaan nu verder onder de nieuwe naam StartDuiken, nog steeds geheel gericht op de duiksport.

 • Uit de bocht op de Afrikaweg

  politie auto 10Een automobilist kwam vanaf de Afrikaweg de Europaweg oprijden en kon de bocht niet houden. Uiteindelijk is de bestuurder met zijn voertuig naast de weg terecht gekomen, tegen de vangrail en ook tegen de rijrichting in.

 • Het lokale ironiekje: Eenzaam? Wie?

  eenzaam 2Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Eenzaam? Wie?

 • PvdA en GroenLinks samen in actie voor wonen

  20220227 29414In aanloop naar de Zoetermeerse gemeenteraadsverkiezingen hebben GroenLinks en PvdA een Woonmanifest opgesteld. De twee partijen stonden afgelopen zondag samen in het Stadshart om bij het publiek aandacht te vragen voor deze actie.

 • MEGA Glow in the dark Sport- en spelinstuif

  20181212 2849Kinderen tussen de 6 en 12 jaar die lekker sportief bezig willen zijn, kunnen in de voorjaarsvakantie op woensdag 2 maart meedoen met de MEGA Glow in the dark Sport- en spelinstuif. In Sporthal de Oosterpoort staat de blacklight aan, zodat het sporten superspannend wordt.

 • Lijsttrekkersdebat voor ondernemend Zoetermeer

  Debat39Netwerk Zoetermeer organiseerde op 24 februari het Groot Lijsttrekkersdebat voor ondernemend Zoetermeer. Het debat gaf ondernemers de mogelijkheid om zich te oriënteren binnen de politiek, voorafgaand aan de Gemeenteraadsverkiezingen van volgende maand.

 • Mix van koop en huur bij nieuwbouwproject 70LUX

  70LUX 2De 70 meter hoge woontoren die nieuw gebouwd wordt aan de Luxemburglaan 2-10 zal een mix van koop- en huurappartementen bevatten. Het huidige kantoorpand wordt gesloopt om plaats te maken voor een appartementengebouw van 23 verdiepingen. De verwachte start van de sloop is dit jaar na de bouwvak.

 • 60-jarige bruidspaar Perquin-Reebeen

  Fam Perquin 22 02 MG 7947Burgemeester Bezuijen heeft afgelopen vrijdag, 25 februari, een bezoek gebracht aan het 60-jarige bruidspaar Perquin-Reebeen, wonend in de wijk Rokkeveen. De burgemeester feliciteerde hen hartelijk met hun huwelijksjubileum en overhandigde namens de gemeente een mooi boeket.

 • Dorien & koters op pad: Wescape Escaperooms

  Schermafbeelding 2022 02 25 om 14.36.54Dorien Luijten en haar kinderen Anna-Sofia (8) en Sepp (5) kiezen regelmatig een leuke activiteit uit, trekken eropuit en vertellen ons er alles over. Deze keer gingen ze naar Wescape escaproom Bende van Ellende.

 • Schaak. Mat! Hoogovens 1982: Nunn en Balashov

  schaakIn deze serie belichten we spannende momenten uit de schaakgeschiedenis. Leuk om na te spelen, maar altijd interessant om van te leren! Deze rubriek in samenwerking met Bram Doeves is voor alle denksportliefhebbers uit Zoetermeer. Deze week: Hoogovens 1982: Nunn en Balashov

 • Gebouw van de maand: Stadhuis en Bibliotheek

  Zoetermeer Stadhuis4Zoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand de transformatie van het stadhuis en de bibliotheek, de duurzame ontmoetingsplek aan het Stadhuisplein.

 • Uit een Zoetermeerse pen – Leef

  Annemarie van WingerdenIn onze stad gonst het van de creativiteit die aan het papier worden toevertrouwd. Poëzie komt van het Griekse woord ‘poiesis’ en betekent scheppen of vormen. In deze editie komt het gedicht uit de Zoetermeerse pen van Annemarie van Wingerden.

 • Simpelweg duurzaam: Wat mag er in de kliko?

  KlikoDuurzaamheid hoeft niet altijd ingewikkeld en kostbaar te zijn. Stichting DuurSamen Zoetermeer geeft elke week een leuke tip om zelf mee aan de slag te gaan. Deze week: Wat mag er in de kliko?

 • Superhelden bij het Buitenbeest

  superheldKinderen tussen 4 en 12 jaar kunnen in de voorjaarsvakantie op Speelboerderij het Buitenbeest weer meedoen met verschillende activiteiten. Van Super Mario tot Batman, alle superhelden komen voorbij, het thema is dan ook: Superhelden!

 • Weekend Foto

  wfeb22 r_veeninga_stadshartFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

-advertenties-

-goede doel-