Samen met Zoetermeer Sport introduceert hockeyvereniging MHC Zoetermeer het Urban Hockey op de vier Krajicek Playgrounds in de stad. Urban Hockey is een uitdagende vorm van hockey die je overal kunt spelen ook als je geen ervaring hebt met stick en bal. Gewoon thuis, in de tuin of op je stoep. 

Urban Hockey MeerzichtHet bestaat uit Streethockey 3x3 en 5x5, Skills & Tricks, Challenges en Battles.
Door Urban Hockey op een bereikbare locatie in de wijk aan te bieden, kunnen kinderen die geen lid zijn van de hockeyvereniging ook kennismaken met hockey. 

In februari kregen trainers van de hockeyclub en gemeentelijke sportfunctionarissen een workshop van Team Streethockey. En sinds 8 maart verzorgen zij clinics op de Krajicek Playgrounds in Zoetermeer.

Palenstein:  15 maart – 16:00 uur
Meerzicht:  23 maart – 15:00 uur
Oosterheem:  18 maart – 16:00 uur
Buytenwegh:  16 maart – 13:00 uur

Als afsluiting van de periode met clinics, wordt op woensdag 20 april een slottoernooi georganiseerd bij de Mixed Hockey Club Zoetermeer in het Van Tuyllpark. Om het project af te ronden, nodigt de KNHB de deelnemers en trainers uit voor een side-event tijdens het WK hockey dat deze zomer deels in Amsterdam plaatsvindt. Hiervoor heeft de organisatie een touringcar geregeld. 

Doe ook mee!
Sport jij graag lekker buiten en wil je meedoen met Urban Hockey in jouw wijk? Kom dan op één van bovengenoemde dagen naar de Playground. Speciale Urban Hockeymaterialen zijn aanwezig. Je kunt je dan ook aanmelden voor het toernooi in april.

Foto: Gabriëlle Bosman

 

-advertenties-

-goede doel-