pro patria trampoline dames 1Trampoline - Pro Patria ging met 14 deelnemers naar het belangrijke Dutch Trampoline Open (DTO) in Alkmaar, waar 15 landen hun beste beentje voor zetten. In een deelnemersveld van 300 springers wist het duo Kuijper en Bolleboom goud te halen op het onderdeel synchroon.

Het DTO toernooi wordt elke twee jaar georganiseerd en dit keer waren de trampolines klaargezet in Alkmaar. Tien meisjes deden mee, om zo ervaring op te doen in een grote wedstrijd. Trainer Ilse Voet kijkt zeer tevreden terug op de prestaties van 'haar meiden'. De missie om ervaring op te doen vindt zij ruim geslaagd.

Individuele finale net missen en dan goud halen bij synchroon

pro patria trampoline dames 2Anouchka van Haaren haalde de finale in de categorie 17-21 jaar met een goede eerste oefening. In de finale viel zij en werd daarmee achtste. Bij de senioren eindigde Susan Bolleboom op de 13 plaats en haar clubgenoot Denise Zijlstra eindigde één plaats boven haar. Ashley Kuijper ging voor een plek in de finale, maar kwam daarvoor slecht 0,085 punt te kort.  Ashley: “Ik kwam één teen tekort voor de finale individueel, maar hierdoor kon ik me wel volledig concentreren op synchroonspringen”. En dit deed zij met succes, want samen met haar duo Susan Bolleboom haalde zij overtuigend de finale. In die finale ging hun oefening beter dan in de ronde daarvoor en werd er goud gewonnen. Dit duo is nog niet zo heel lang bij elkaar en het is dan ook de verwachting dat zij ook in de toekomst hoge ogen gaan gooien.

Foto boven: trainer Ilse Voet, Susan Bolleboom, Ashley Kuijper en trainer