Jered BadalVreugdetaferelen afgelopen zaterdag bij voetbalclub DSO, ver in de blessuretijd. Timo Reinhardt zorgde er met zijn doelpunt uiteindelijk voor de 3 punten in eigen huis te houden en werd bij de cornervlag bedolven onder juichende DSO-spelers.

Toen later bleek dat het eveneens hoog in de competitie staande HVC’10 had verloren (thuis met 0-1 van Westlandia) en daardoor dit weekend puntloos bleef, was het feest compleet. Hierdoor werd DSO 2e qua verliespunten in de competitie en met verve koploper in de 2e periode (4 wedstrijden gespeeld – 12 punten), wat een goede prestatie genoemd mag worden.

In de 1e helft had sv DSO het Leidse Rksv DoCos ruim overklast. De 2-0 voorsprong bij rust (goals van Reinhardt in de 18e minuut en van zijn compagnon in de voorhoede Tim Ceder in de 28e minuut) was een matige afspiegeling van het spelbeeld. Jered Badal kwam uitstekend veelvoudig op aan de linkerflank, maar was zelf niet in staat de 3-0 te scoren. De steeds stabieler wordende linkerverdediger was eerder wel met uiterste krachtinspanning, door de bal binnen te houden, betrokken bij de 2-0.

Na rust was er een fase van onoplettendheid bij sv DSO dat daardoor 2 tegengoals diende te incasseren. De strafschop door een handsbal binnen de 16 meter, betekende de 2-1. De gelijkmaker na nog geen kwartier spelen was door nonchalant balverlies.

Aanvaller Junior Basilio werd op het veld gebracht voor middenvelder Nicky Kos om meer druk naar voren te zetten. Te weinig gevarieerd aanvalsspel en te veel lange ballen leverden echter niet vlot het gewenste effect op, al was Tim Ceder met een schuiver in het zijnet wel dichtbij. Ook een kopbal van Tim kon niet goed genoeg worden geplaatst en dat bleek zijn laatste actie deze middag, met lichte krampverschijnselen werd hij vervangen door Brandon Tichem.

sv DSO bleef gedreven en mentaal sterk zoeken naar de beslissende 3-2. DoCos verharde (3x geel) maar gaf geen krimp en had in de 81e min de kans om 2-3 te scoren. Het (te wilde) schot verdween echter ver over.9B1CBE5B 7690 48FA 9CB7 949E7889A9E3

sv DSO reageerde op furieuze wijze met aanvalsgolven. Met ijver en door mentaliteit volgde ruim in de blessuretijd uiteindelijk de beslissing door het doelpunt van Timo Reinhardt.

Volgende week zaterdag, 16 april om 14.30 uur speelt sv DSO de 17e speelronde van de competitie uit tegen het Scheveningse SVC’08.

sv DSO speelde in de onderstaande opstelling: (k) Wesley Teeuwisse; Daley Windhorst; Delano de Rooij; Jeffrey Aarts; Jurian Koevoets; Jered Badal; (av) Jay Weber; Wesley Vaes; Nicky Kos (59e min Junior Basilio); Tim Ceder (70e min Brandon Tichem); Timo Reinhardt. Gele kaarten bij sv DSO waren er voor Delano de Rooij en Jay Weber.