Taverzo Keen tafeltennis Ruud60daf7bf1fdffIn het Brabantse Uden waren alle registers opengetrokken om het publiek, de sponsoren en de spelers van de nummers één en twee uit de tafeltennis eredivisie gastvrij te ontvangen. De spelers van WeLYNQ/TVV Maashorst stonden op scherp om het de bezoekers uit Zoetermeer eens knap lastig te maken.

De Zoetermeerse coach Marco van der Meijden koos ervoor om Gabrielius Camara te laten starten, zodat het Zoetermeerse talent begon tegen kopman Elias Hardmeier van WeLYNQ/TVV Maashorst. Beide heren maakten er een spannend en mooi duel van. Ondanks een 2-1 voorsprong kon Gabrielius uiteindelijk net niet stunten en moest hij zijn meerdere erkennen in de vijfde en beslissende game in Elias.

Als ook Trinko Keen hetzelfde lot treft tegen de Udense Mauro Schärrer, lijkt het een zware middag te gaan worden voor de koplopers in de eredivisie. Keen die aan het begin van dit seizoen door een blessure uit de planning was gehaald, moest noodgedwongen alsnog achter de tafel verschijnen en deed dit na de gedwongen rust alleszins verdienstelijk. In zijn tweede partij brak het gebrek aan ritme hem echter op. Direct na afloop liet Keen weten naar verwachting zijn laatste wedstrijd in competitieverband te hebben gespeeld.

Teammanager Ruud van Graafeiland: “Taverzo is er enorm trots op dat we op verschillende fronten hebben kunnen samenwerken met één van Neerlands tafeltennislegendes. Voor mijn generatie zijn Vriesekoop, Keen en Heister toch de namen die de sport groot hebben gemaakt. Tijdens de wedstrijd zie je ook gelijk de passie en kennis die Trinko overbrengt op Gabrielius Camara. Het zou mooi zijn als de kennis en ervaring van Trinko Keen op één of andere manier blijvend ingezet kan worden voor de Nederlandse tafeltennissport”.

Kuba Folwarski zorgde er uiteindelijk voor dat er nog twee punten mee naar Zoetermeer gingen en dat dit -ondanks het eerste verlies voor De Boer Taverzo 1 sinds september 2022- zonder gevolgen bleef voor de koppositie.

In tegenstelling tot de verliespartijen van dames en heren 1, kwam het tweede herenteam goed voor de dag door met 4-3 thuis te winnen van de nummer 5 (Klimaatgroep Stars). Hierdoor staat het team van coach Theo Levert er goed voor om in een onderling treffen tegen Westa (op eerste Paasdag in Wessem) een goede uitgangspositie te verwerven voor de finaleseries om handhaving. Ook het derde team wist in de 2e divisie met 7-3 te winnen en lijkt daarmee min of meer veilig voor handhaving.

Zondag 1 mei 2022 wordt op de slotdag van het reguliere deel van de eredivisie bepaald welke teams elkaar zullen treffen in de play-offs. Alle wedstrijden zullen die dag om 14.00 uur beginnen, dus ook de wedstrijden van beide herenteams van Taverzo.

Archieffoto met Trinko Keen en Ruud van Graafeiland: Henk Hommes

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-