meervogelsKorfbal- De wedstrijd tussen Meervogels 1 en Valto uit De Lier trok veel publiek naar de overvolle sporthal De Veur. Uitgangspositie was duidelijk, de winnaar promoveert en bij een gelijkspel volgt een verlenging en zo nodig een golden goal.

Meervogels schiet uit de startblokken en neemt al snel een 3-0 voorsprong. Valto uit De Lier haakt wel aan bij 3-2, maar het zou een tijd duren voordat de ploegen op gelijke hoogte zouden komen bij 5-5. Een keer nemen de gasten de leiding bij 6-7, maar in het restant van de 1e helft neemt Meervogels het heft meer en meer in handen en bereikt de rust met een 13-10 voorsprong.

Valto schiet dan uit de startblokken na 7 seconden in de 2e helft met de 13-11 en even later ook nog met de 14-12, maar dichterbij zouden de gasten met hun fanatieke en geweldige supporters niet meer komen. Het was Meervogels dat treffer voor treffer wegsloop richting het ultieme doel, promotie.

De laatste 12 minuten gaan in een roes voorbij als beide supportersscharen elkaar vocaal te lijf gaan en waar de sfeer nooit ook maar 1 seconde vijandig is. De klok loopt af en eindigt uiteindelijk bij 26-20 waarbij beide helften dus gewonnen werden met 13-10.

Een magnifieke prestatie van Meervogels 1 waarbij de champagne nog rijkelijk vloeide en het Meervogels lied voor het talrijke publiek werd ingezet.

Doelpuntenmakers ; Jaimy Roos (7), Danny Schulting (4), Renske Captijn en Wendy Post (3) Eline van Lomwel, Bastiaan Overwater, Thom Weidmann en Anine Kerrebijn (2), Sanne van Lomwel (1)