Van 10 t/m 16 juli 2022 zijn ruim 140 bevers, welpen (Sionie-, Dewani- en Shikarrihorde), scouts (gidsen en verkenners), vrijbuiters, explorers en kaderleden (bestuur, Doeteam en speltakleiding) van Scouting JMC gezamenlijk op zomerkamp.

JMC explorers en gidsen bij het klimbosDe explorers zijn een dag eerder begonnen en hielpen mee met de opbouw. De bevers beleven vanaf woensdag het grootse groepskamp mee. Door de Coronacrisis in 2021 wordt het Jubileumkamp ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Scoutinggroep John McCormick nu een jaar later gehouden.

Bij aankomst op het terrein van Scoutcentrum Buitenzorg in Baarn werden de jeugdleden bij een poort welkom geheten door bijzondere themafiguren. Voor elke speltak stond er iemand die ze door de poort leidde naar de juiste plek op het terrein. Wanneer je door de poort bent, kom je in een andere wereld: de fantasiewereld, waar alles mogelijk is.

De bevers kwamen in de wereld van Heksen en Tovenaars, de welpen werden opgewacht door Perkamentus en kwamen in de wereld van Harry Potter. De scouts kwamen in de wereld van de Vikingen (Schotse stijl), de vrijbuiters in                               de wereld van de Uitvinders (Steampunk stijl) en de explorers belandden in de wereld van de Ontdekkingsreizigers (ook Steampunk stijl).

Vlak na de lunch van zondag 10 juli raakte één van de themafiguren in paniek. De sleutel van de poort, die tot dan netjes naast de poort hing, was gestolen en hierdoor kon de poort niet meer op slot. De themafiguren kregen hier ruzie over en beschuldigden elkaar, want als de poort niet meer afgesloten JMC door de poort naar de andere wereld kan worden, zou alles uit de fantasiewereld de echte wereld in kunnen komen.

En dat kan levensgevaarlijk zijn, zowel voor de fantasiefiguren als voor de mensen in de normale wereld. Binnen een week moet de sleutel gevonden zijn, want anders zal de poort nooit meer gesloten kunnen worden. Na een tijdje kwam één van de themafiguren met een goed voorstel om het probleem op te lossen: ze gaan de jeugdleden naar de sleutel laten zoeken.

Door de krachten en kwaliteiten van de scouts en de fantasiefiguren te bundelen, kunnen ze de sleutel misschien terugkrijgen. Een deel van de activiteiten gedurende het kamp bestaat dus uit het verzamelen van aanwijzingen die uiteindelijk duidelijk maken waar of bij wie de sleutel is. Deze aanwijzingen bestaan uit puzzelstukjes die op een groot bord bij de poort gehangen worden als ze gevonden zijn.

Lukt het de scouts om het raadsel op te lossen en voor het eind van het kamp de juiste sleutel te vinden, zodat de poort weer veilig gesloten kan worden?

JMC Perkamentus bij de poort met de verdwenen sleutelTijdens het groepskamp wordt een speciale kampsite bijgehouden. Naast uitleg over het                                kampthema, het kampterrein, rustoord "Nooitgedachtland" en de (Sociale) Media is er voor elke kampdag een fotopagina met een selectie van de foto’s die door iedereen te bekijken is. Dus wie wil weten hoe het gaat aflopen, neemt een kijkje op www.johnmccormick.nl

Na de zomervakantie start scoutinggroep John McCormick met een nieuw scoutingseizoen en na het overvliegfeest van zaterdag 27 augustus 2022 is er weer plek voor nieuwe leden en (bege)leiding.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-