januari 23

 • Weekend Foto

  wfeb23 Jolanda X balijbos Foto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Doorstart Bevrijdingsfestival

  bevrijdingsfestival 2015 2Na het stoppen van Netwerk Zoetermeer als organisator van het Bevrijdingsfestival, brengt de gemeente Zoetermeer naar buiten dat het evenement kan doorstarten. Even leek het er op dat er dit jaar geen festival zou zijn, maar DN Leisure heeft de uitdaging opgepakt.

 • Judoka’s Yotosama naar NK Judo

  IMG 6604 copyAfgelopen weekend werden in Sporthal Optisport in Dordrecht de Zuid-Hollandse Judokampioenschappen gehouden voor de jeugd onder 18 jaar. De top 4 van elke gewichtsklasse plaatst zich voor het Nederlands Kampioenschap wat op 11 februari in Den Haag gehouden wordt.

 • Kinderen genieten in het Forum

  IMG 3709Heel veel jonge kinderen genoten afgelopen zondag weer van de Baby, Peuter- en Kleutermarkt, of BPK-markt, in het Forum. De markt is speciaal voor (toekomstige) ouders van een baby, peuter of kleuter en voor de kinderen zelf natuurlijk, die konden schminken, luisteren naar voorlezen en meedoen aan vele activiteiten.

 • Aggregaat actie voor het Oekraïense Zoetermeer

  aggregaatPartij Democratie voor Zoetermeer roept stadsgenoten op om kleine noodaggregaten voor stroomvoorziening te doneren voor de Oekraïense stad Zhytomyr. Grote energievoorzieningen worden steeds aangevallen door de Russen. Kleine units zijn moeilijker te traceren door de vijandelijke aanvallen.

 • Schrijver Eva Burgers te gast op Alfrink College

  Eva Burgers op het AlfrinkAfgelopen vrijdag was jeugdboekenschrijver Eva Burgers te gast op het Alfrink College. Zij opende de verhalenwedstrijd waar alle eerste klassen aan meedoen. Eva Burgers, bekend om haar jeugdthrillers, vertelde gepassioneerd over haar boeken en hoe zij begint met het schrijven van een nieuw verhaal.

 • Foto van de week

  jan23 Monique_v_Amstel-Vliegen_noordhovense_plasFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Aanhoudingen voor mobiel banditisme

  Mobiel banditisme gestolen uitlaten in auto copyDe politie Zoetermeer heeft vier mannen aangehouden voor mobiel banditisme, rondrijdende dieven die katalysatoren steelt en dan snel met hun auto wegrijden. Deze vorm van internationale georganiseerde misdaad heeft de aandacht van de politie.

 • Het lokale ironiekje: De krachtige leerkracht

  regenboogHuiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: De krachtige leerkracht.

 • The POPfactory weer van start

  The POPfactory MarcoZwinkelsIn The POPfactory krijgen ook dit jaar jonge muzikanten de kans om een band te vormen. Muzikanten vanaf 10 jaar die al enige ervaring hebben met het bespelen van een instrument of zang kunnen zich tot 24 februari aanmelden voor deze unieke ervaring.

 • Leroy Vaes na 4 seizoenen weg bij FC Zoetermeer

  leroy vaes4e klasser FC Zoetermeer en hoofdtrainer Leroy Vaes hebben in goed overleg besloten om aan het einde van dit seizoen uit elkaar te gaan. Vaes, eerder jeugdtrainer van de Zoetermeerse club, is na zijn uitstap bij onder andere Wippolder, momenteel bezig aan zijn 4e seizoen bij de club uit Rokkeveen.

 • Koninklijke onderscheiding voor René van Rooijen

  2023 1 28 Onderscheiding concordia WEB 12Rene van Rooijen uit Zoetermeer ontving zaterdagavond 28 januari 2023 een Koninklijke onderscheiding uit handen van de burgemeester van Lansingerland. De benoeming tot Lid in de Orde Oranje Nassau kreeg hij voor zijn lange en vrijwillige inzet voor diverse verenigingen en stichtingen in de muziek.

 • Dammen met Bram: Jan Groenendijk opnieuw NL Damkampioen

  dammenBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Jan Groenendijk opnieuw Nederlands Damkampioen

 • Evenement Culinair gered

  culinair zmCulinair Zoetermeer, hét evenement voor fijnproevers op de Markt is gered door een nieuwe organisator. Het Zoetermeerse bedrijf Timeless Events gaat dit 3-daags evenement voortzetten. Na het plots stoppen van Netwerk Zoetermeer leek de toekomst van Culinair uiterst onzeker.

 • Weekend Foto

  wjan23 r_veeningaFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Warm Water Jeugdtheater: Meer dan musical

  Warm Water JeugdtheaterDe oudere leerlingen van het Warm Water Jeugdtheater speelden afgelopen zaterdag hun tussenpresentatie. De oudere leerlingen zitten in de groepen WWJ3 en WWJ4. In de tussenpresentatie lieten de leerlingen van WWJ3 en 4 zien dat in de wereld van theater alles mogelijk is.

 • Nieuw uiterlijk wijkwebsite Noordhove en Seghwaert

  noordhove seghwaert huizen aan waterDe wijkwebsite van Noordhove en Seghwaert heeft een nieuw en fris uiterlijk gekregen. Op de nieuwe wijkwebsite is informatie te vinden over de wijk, over de mensen die voor de wijk werken (het wijkteam) en welke activiteiten er in de wijk zijn. 

 • Prins S. & De Geit op Teenage Kicks in Boerderij

  Vrijbuiters tijdens hikeHet gevoel van een festival, maar dan in poppodium Boerderij. Op zaterdag 4 maart staat het Teenage Kicks festival op het programma van de concertzaal. De headliner van het festival is de Haagse electro-sensatie Prins S. & De Geit met de charismatische frontman Scott Beekhuizen  (alias Prins S.). 

 • 60 jarig bruidspaar Stokkel-Verbeek

  60 jarig bruidspaar StokkelBurgemeester Bezuijen heeft woensdag 25 januari een bezoek gebracht aan het 60 jarig bruidspaar Stokkel-Verbeek, wonende in de wijk Rokkeveen. De burgemeester feliciteerde hen hartelijk met hun huwelijksjubileum en overhandigde namens de gemeente een mooi boeket.

 • Transfer van Langeland naar Ajax

  PierEringaPier Eringa, die tot eind december 2022 nog directievoorzitter van het Langelandziekenhuis in Zoetermeer was, is voorgedragen als nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax. De 62-jarige Fries moet de opvolger worden van Leen Meijaard, die later dit jaar na vijf jaar vertrekt.

-advertenties-

-goede doel-