Basketbalvereniging Zoebas is sinds 1976 actief in Zoetermeer, met zo’n 260 leden is het de grootste basketbalvereniging in de stad. Zoebas kampt echter al jaren met ruimtegebrek en is toe aan een betere accommodatie.

Basketball BallDe leden van Zoebas trainen nu aan de Lijnbaan 311, maar hebben daar onvoldoende ruimte. Er is geen plaats voor vaste zitplaatsen voor toeschouwers, die nu noodgedwongen moeten plaatsnemen op losse bankjes aan de rand van het speelveld. Hierdoor is er geregeld het gevaar dat spelers in botsing komen met toeschouwers. Ook is er door ruimtegebrek in de huidige accommodatie geen publieksingang naar de sportzalen. De sportzalen worden nu betreden via de kleedruimten, waardoor ook publiek door de kleedruimte naar de zaal moet.

Volgens Zó! Zoetermeer is deze situatie onwenselijk. Rigaud Markes van Zó! Zoetermeer stelde vragen aan het college over de accommodatie nadat bekend werd dat in de nieuw te bouwen sporthal van het Motion-college opnieuw geen plek blijkt te zijn voor Zoebas. Rigaud Markes: “Zoebas is al enige jaren in gesprek met de gemeente Zoetermeer om een geschikte ruimte te vinden. Zó! Zoetermeer vindt het veel te lang duren, daarom hebben we het college gevraagd wanneer er voor deze Zoetermeerse basketbalvereniging zicht komt op een geschikte sportaccommodatie.”

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-