vluchteling zorg shutterstock 2127650324Werken helpt nieuwkomers om sneller te integreren. Het draagt bij aan het leren van de taal, het opbouwen van een netwerk en het geeft meer zelfvertrouwen. Landelijk en dus ook in Zoetermeer hebben allerlei beroepsgroepen te maken met personeelstekorten.

“Het ligt voor de hand dat deze twee zaken op elkaar kunnen aansluiten. De gemeente Zoetermeer wordt door het Rijk verplicht een fors aantal statushouders te huisvesten, dus waarom zou je niet proberen die mensen zo snel mogelijk in te zetten om lokale personeelskrapte op te lossen? Zij willen veelal zelf ook snel aan de slag om hun leven weer op te bouwen”, geeft Roel van de Vlies van Zó! Zoetermeer aan.  

Schriftelijke vragen

“Demissionair Minister Van Gennip heeft een plan van aanpak geschreven om te zorgen dat kansen en deelname aan arbeid verbeterd worden. In het plan van aanpak van de minister lezen we over een aantal goede initiatieven uit de praktijk. Wat Zó! Zoetermeer betreft is werk de snelste route naar integratie en participatie”, aldus Roel van de Vlies. Daarom vroeg de partij aan het college of en zo ja welke concrete plannen zij hebben om dit probleem op te lossen.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-