windmolenDe raad heeft een amendement aangenomen om te verzekeren dat er geen extra locaties voor windmolens bij komen in Zoetermeer. Wethouder Bouke Velzen: “De ruimte is beperkt in Zoetermeer, het heeft hier heel veel effect op het landschap. We willen echt niet meer windmolens erbij”.

De windmolens die er al staan in de stad kunnen wat de wethouder betreft nog wel vervangen worden, maar voor nieuwe locaties is er geen plaats in Zoetermeer. Een betere keuze zou zijn om te kiezen voor zonne-energie, met zonnepanelen op daken. Wethouder Velzen: “En mogelijk het zonneveld aan de Roeleveenseweg, de procedures daarvoor lopen nu”.

Wel windmolens mogelijk in Bleizo

Bleizo valt buiten het grondgebied van Zoetermeer, hier zouden wel windmolens kunnen komen. Wethouder Iedema is in gesprek met de provincie, die hier graag huizen én windenergie zou zien. Iedema: “Ik wil niet op de zaken vooruit lopen, we moeten eerst van de provincie horen wat zij precies van plan zijn. Het zijn nu nog ideeën die in beweging zijn”.
Ondanks dat de gemeente Zoetermeer geen grondeigenaar is in Bleizo, wat onder de gemeente Lansingerland valt, wil de wethouder wel de belangen behartigen van Zoetermeerse inwoners die hier mee te maken krijgen.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-