zoeOp 31 januari liep de Zoetermeerse Zoë Sedney in Düsseldorf haar eerste wedstrijd van het jaar. Niet zonder succes, want door haar sterke optreden mocht de 19-jarige hordeloopster dit weekend meedoen aan het EK Indoor in Turan. Resultaat: een plaats in de halve finale 60 meter horden.

Zoë heeft al aan meerdere Europese jeugdtoernooien meegedaan, met telkens een podiumplaats als gevolg. Het EK indoor in het Poolse Toruń, was haar eerste internationale seniorentoernooi. Nieuw was dit jaar dat het zonder haar zus Naomi (28) was. Naomi’s focus ligt altijd op het outdoorseizoen.

De weg naar de finale 60 meter horden

zoeOp zaterdag 4 maart plaatste Zoë zich via een tijd van 8.03 voor de halve finale samen met de twee andere Nederlandse deelneemsters: Nadine Visser (7.85) en Maayke Tjin A-Lin (8.00). Zoë wist dat het moeilijk zou worden. Om een finaleplek te kunnen behalen zou ze haar persoonlijk record sterk moeten verbeteren. In een sterk veld wist Zoë echter op zondagochtend haar tijd uit de serie niet te evenaren en met een tijd van 8.06 viel ze buiten de kwalificatie voor de finale. Haar collega Nadine Visser behaalde in de finale met een tijd van 7.84 het zilver.

Hoofddoel 2023

Zoë’s hoofddoel dit jaar zijn de Europese kampioenschappen onder 23 jaar. Die vinden 8 tot en met 11 juli plaats in het Noorse Bergen. Sowieso wil ze daar de finale halen, al kijkt ze met een schuin oog naar het podium. Ook de 100 meter horden op de Olympische Spelen vormen  een puntje aan de horizon. Mocht ze deze zomer al meedoen, dan is ze misschien wel de jongste hordeloopster in Tokio. Zoë heeft de Olympische Spelen niet als doel gesteld, maar ze gaat er wel voor en sluit het niet uit. Er moet dan nog wel een grote hap van haar persoonlijk record af.

Foto's: BSR Agency en Ch. van Gestel