Douwe Amels 1Afgelopen zaterdagmiddag werd Nederlands- en Europees kampioen hoogspringen Douwe Amels samen met zijn trainer Marlies Larsen door hun eigen Atletiek en Recreatie Vereniging Ilion gehuldigd. Begin maart veroverde hij in Istanbul de Europese titel op het Europese kampioenschap hoogspringen.

"Zo’n uniek moment konden wij niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Wij hebben er alles aan gedaan om er een bijzonder moment van te maken”, zegt Mascha Kneppers van de organisatie.

Zowel atleet als trainer werden thuis verrast. Zij werden opgehaald in een luxe bolide met open dak en reden richting de atletiekbaan, waar ongeveer 300 fans het duo stond op te wachten. Familie, vrienden, leden en onder andere wethouder Ter Laak waren uitgenodigd en zij gaven een luid applaus tijdens de ereronde op de atletiekbaan.

Kneppers: ”Het was fantastisch om zo veel blije gezichten te zien. Wij zijn er als vereniging ook erg trots op om een kampioen in ons midden te hebben.”

Douwe Amels 2De huldiging vond plaats tijdens de openingswedstrijd van het outdoor seizoen en veel jeugdleden hebben hierdoor de huldiging kunnen bijwonen. De jongste atleten konden op de foto met trainer en atleet en er werden flink wat handtekeningen verzameld.

Amels: “Het was echt een supermooie dag. Ik vond het erg bijzonder om mee te maken.” Op deze manier beschreef de atleet zijn dag waar veel supporters getuige van waren. Tijdens de huldiging kreeg het duo verschillende cadeaus overhandigd en konden de jeugdleden tal van vragen stellen.

Wethouder Ter Laak benadrukte nog maar eens zijn bijzondere prestaties en het mooie verhaal naar de Europese titel toe. Daarnaast kon Douwe Amels de Ilion-jeugd in actie zien deze dag. “Verschillend atletiektalent heb ik gespot, bij de leukste atletiekvereniging van Nederland zit genoeg talent voor de toekomst”, aldus de Europees Kampioen.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-