Team Da Vinci 2023Op het terrein van DWO vond op 12 april weer het jaarlijkse meisjes schoolvoetbaltoernooi plaats. Voor het tweede achtereenvolgende jaar is het toernooi gewonnen door team Da Vinci, meiden die ook in competitieverband actief zijn bij DSO. 

Dit jaar werd er door de meiden van groep 5 en 6 gespeeld op het terrein van DWO te Zoetermeer. Het team van Da Vinci stond enthousiast klaar en trapte het toernooi af in poule A, de eerste wedstrijd werd met 10-0 gewonnen. Na de vijfde gewonnen poulewedstrijd stond het Da Vinci meidenteam ongeslagen bovenaan de poule met een doelsaldo van 27 goals voor en o tegendoelpunten. De laatste poulewedstrijd tegen het Noorderlicht eindigde met 1-1 gelijk, beide teams gingen uiteindelijk door naar de halve finale. 

Tijdens de halve finale tegen de nr 2 uit poule B, De magrietjes, werd er over en weer hard geknokt voor de punten. Da Vinci had weer de overhand aan balbezit deze wedstrijd, er waren mooie kansen en de meiden van Da Vinci wisten door goed samenspel met 5-0 te winnen.  

In de Finalewedstrijd tegen wederom het Noorderlicht moest nog een laatste keer geknokt worden voor de overwinning. De verdedigers van Da Vinci pakten keer na keer de bal af, en daar wanneer Het Noorderlicht toch voorbij de verdedigende linie kwam, hield de keeper van Da Vinci de bal uit het doel. De meiden van beide teams hebben hard gewerkt, maar Da Vinci had duidelijk meer balbezit en creĆ«erden veel kansen. De finale is afgesloten met een mooie eindstand van 5-0. 

De meiden van team Da Vinci gingen na een leuke prijsuitreiking waarbij ze een beker en medaille ontvingen vanuit Zoetermeer Sport moe en voldaan naar huis. 

Ze kijken nu al uit naar de komende regiofinale op 17 mei.  

Zie foto: Meiden van het Da Vinci Reign, Inaeya, Lone, Yasmina, Dunya, Elina, Elise en Joanna.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-