rosalin in actie copyDe IMOCA-zeilers van The (Volvo) Ocean Race, waaronder de Zoetermeerse Rosalin Kuiper met team Malizia, zijn bezig met hun rondje om de wereld. Op 11 juni is de etappefinish in de haven van Scheveningen. Het is de derde keer in de historie van The Ocean Race dat de boten Den Haag aan doen.

In de editie van 2017-2018 was Den Haag zelfs de finishplaats van The Ocean Race. Deze keer is Den Haag gewoon een etappeplaats voor de grote finale richting Genua. Voor Rosalin een belangrijk moment om zich voor te bereiden op die laatste zeemijlen. Voor de Nederlanders een kans om de wedstrijdzeilers van dichtbij te zien.

Aankomst Den Haag

Rosalin Den HaagDe verwachte aankomst van de zeilers is op zondag 11 juni rond 18:00 uur. Het tijdstip is natuurlijk weersafhankelijk. De Nederlandse zeilers kijken erg uit naar de aankomst in Den Haag. Rosalin Kuiper, aan boord van Team Malizia, kijkt erg uit naar de aankomst in Den Haag en geeft zelf aan dat het een heel emotionele aankomst gaat worden. Ze heeft familie en veel vrienden in Zoetermeer en de regio Den Haag wonen en die zullen allemaal op de kade staan tijdens haar aankomst.

Zover is het echter nog niet

Momenteel liggen de boten in de haven van Newport waar ze zondag 21 mei vertrekken voor de 5e etappe naar Aarhus in Denemarken. The Race is nog volledig open en in punten liggen de teams dicht bij elkaar en de etappe over de Atlantische Oceaan levert dubbele punten op. Momenteel staat Team Malizia met co-schipper Rosalin tweede in het klassement.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-