KlaverbladDe Klaverblad High Jump Meeting werd afgelopen woensdag voor de 19 e keer georganiseerd op het terrein van atletiek en recreatiesport vereniging Ilion. Vele toeschouwers vonden hun plekje op de tribune en zij konden van zeer dichtbij getuige zijn van topatletiek in Zoetermeer.

Een internationaal deelnemersveld met hoogspringers uit onder andere Cyprus, Griekenland, Duitsland, België, Portugal, Slovenië en Nederland maakten hun opwachting. Onder de deelnemers ook Nederlands talent: Bart Andriessen (1,90) en Ridzerd Punt (2,00) konden onder toeziend oog van hun trainer de nodige ervaring opdoen. Andriessen: “Het is mooi om tussen internationale topatleten te staan en voor eigen publiek te kunnen springen.”

De Nederlandse Glenka Antonia en de Limburgse Nina Borger kwamen tot een hoogte van 1,78. Winnaar bij de mannen werd de Griek Antonios Merlos (2 meter 21cm). De overwinning bij de dames ging naar de Sloveense Lia Apostolovki die de lat liet liggen op 1 meter 88 cm en zo een prima prestatie neerzette. Merlos: Het was een fantastische dag en ik kom hier graag weer springen. Volgend jaar ben ik er graag weer bij.”

De Griek mag dan tijdens de jubileum editie zijn titel verdedigen.

Foto: Van Warmerdam Fotografie

De winnende sprong van Antonios Merlos (Griekenland) over 2 meter 21cm

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-