IMG 20230617 WA0030
De meiden onder 17 van DSO voetbalden dit weekend om de finale van de Haaglanden cup 2023. De finale sfeer was voelbaar, vuurwerk knalde langs de vliet en rookpotten in kleuren van de twee teams laaiden op langs het veld.

 

Na een felle openingsaanval van Forum sport was het vooral DSO dat met veel druk naar voor op zoek ging na de openingstreffer. Na 10 minuten was het raak, Elisa rondde een diagonale steekpass koelbloedig af en zette daarmee de score op 1-0.
Forum besloot via de lange bal de counter te zoeken en DSO had hier even geen antwoord op. Vlak na de drinkpauze draaide Forum een corner tegen om in een lange bal. Spits Luna schoot hard binnen: 1-1. Vlak voor rust kreeg DSO de kans om het heft in handen te nemen. De bal ging wel op de stip, maar niet in het net.

Na rust besloot DSO duidelijk de controle te nemen. De bal ging meer rond en de intensiteit ging omhoog. In bal tempo en de duels. Na 10 minuten zette Yfke DSO weer aan de leiding met een bekeken schot van afstand. Weer 10 minuten later besliste Elisa deze finale door weer 1 op 1 de keeper te passeren. Nienke schoot nog 2 maal op de lat, maar nadat 1 minuut voor tijd weer Yfke het net vond werd DSO mo17 gekroond tot winnaar van de Haaglanden cup.

Met deze cup werd de treble compleet gemaakt. Eerder dit seizoen werd de mo17 eerste klasse en hoofdklasse al gewonnen. Na een 4e plaats in de 1e divisie was de Haaglanden cup een kers op de taart.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-