Voor Budoschool Kai Sei stond afgelopen weekend in het teken van examens. Zaterdag 24 juni vonden de centrale danexamens van district Zuid-Nederland van de Judo Bond Nederland (JBN) plaats. En zondag 25 juni vonden bij Kai Sei de halfjaarlijkse judo en karate examens plaats. Twee spannende dagen dus.

image001 3 copyHet feit dat (bijna) alle kandidaten een hogere graad hebben behaald, maakten het in z’n geheel tot een zeer geslaagd weekend. Op zaterdag 24 juni waren in Spijkenisse de officiële centrale danexamens van district Zuid-Nederland van de Judo Bond Nederland. Danexamen bij één van de zeven districten is dé mogelijkheid voor judoka om een felbegeerde (hogere) dangraad te behalen. Voor Budoschool Kai Sei gingen Kim van der Mark en Jelle van Polanen op voor het 1e danexamen. Het judo danexamen bestaat uit een tiental onderdelen: worpen vanuit stand, worpen vanuit beweging, offerworpen, offerworpen vanuit beweging, houdgrepen, verwurgingen, armklemmen, overnames vanuit een worp, houdgreep en verwurging, combinaties van worpen en beenvegen gevolgd door worp en worpen doorgezet naar houdgreep of armklem.

Een unieke gebeurtenis voor Kai Sei

Na een intensieve trainingsperiode legden Kim en Jelle een zeer goed examen af. Hierdoor konden de Kai Sei judoka na afloop van het examen, naast een aantekening in het paspoort, het diploma en de felbegeerde zwarte band in ontvangst nemen. Voor het eerst in het 23-jarig bestaan van Kai Sei gingen eigen judoka op voor het danexamen. 

En op zondag, 25 juni, waren de halfjaarlijkse examens bij Budoschool Kai Sei. Een groot aantal van de 66 kandidaten gingen op voor een hogere graad. Direct na het bekendmaken van de uitslagen werden de nieuwe behaalde graden uitgereikt en kregen de geslaagde kandidaten ook een aantekening in het karatepaspoort van de Karate-do Bond Nederland (KBN) en het judopaspoort van de Judo Bond Nederland (JBN) en een officieel bondsdiploma.

Ook interesse om (top) wedstrijdkarate, I-/para-karate of andere budosporten te beoefenen, kijk op www.kaisei.nl.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-