oldstarsZoetermeer Old Stars vierde zondag 2 juli haar 1e lustrum en organiseerde een familiedag op het sportcomplex van SVOB in het Buitenpark. Ruim 70 familieleden en met name veel jonge kinderen namen aan het familie evenement deel.


De familiedag is een onderdeel van de activiteiten die de Zoetermeer Old Stars dit jaar organiseren omdat ze 5 jaar bestaan. Eerder bezochten de senioren het Stadstheater voor een avond vol muziek uit de jaren 70 en 80 en maakten een historische wandeling door het oude Zoetermeer. Begin oktober sluiten de Oldstars het jubileum af met een Walking diner in de Zoetelaar in de Dorpstraat.

Op 2 juli was dan de Familie dag. Om 14 uur opende voorzitter Simon Timmerman de familiedag en ging eenieder snel naar het kunstgrasveld om daar aan de klaar gezette spelen deel te nemen. Het Walking Football werd vooraf gegaan door de Walking Warming-up met spelers en familieleden. Een combinatie van lopen op snel wandel tempo en oefeningen die je lichaam losmaken. Daarna werden er 3 partijtjes Walking Football gespeeld van 15 minuten door 8 teams. Er werd gevoetbald volgens de Walking Football regels. Dat wil zeggen een veld van 22 bij 44 meter, ballen niet hoger dan heup hoogte, niet rennen, geen lichamelijk contact en alleen scoren als je op de helft bent van de tegenstander.
Het was een bijzonder geslaagde familiedag mede door het goede weer, de goede organisatie door de lustrum commissie en het enthousiasme en plezier van alle deelnemers. Afgesloten werd met een BBQ en een drankje.

 oldstars2  oldstars3


Zoetermeer Old Stars (ZOS) is een vereniging met 37 leden, vooral 65 plussers, die ontzettend veel plezier beleven met het beoefenen van Walking Football. Belangstellenden kunnen gerust een keer komen kijken (en mee doen) tijdens een training op zondagochtend en ervaren hoe leuk Walking Football is met leeftijdsgenoten. Naast voetbal is er oog en oor voor elkaar tijdens de sociale derde helft.

Meer informatie over Zoetermeer Oldstars en walking voetbal?
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar Wout Jonker 06-51125497.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-