Zoetermeerder Hugo Bregman van WVZ Zoetermeer kwam op de tweede dag van de World Aquatics Masters Championships in Fukuoka Japan in actie op twee nummers: de 400 meter Wisselslag en de 50 meter Vlinderslag.

Gouden race 400 meter Wisselslag

Hugo had vooraf al aangegeven dat de voorbereiding voor het toernooi optimaal was verlopen en de conditie in orde was. “Ik maak in deze leeftijdscategorie van 65-69 jaar zeker kans op een aantal afstanden”, vertelde Hugo. In een perfecte race behaalde Hugo op de 400 meter wisselslag met overmacht de overwinning. Hugo zette met zijn tijd van 5:46.62 een kampioenschapsrecord neer. De gouden medaille werd door niemand minder dan Anthony Ervin, de kampioen op de 50 meter vrije slag van de Olympische Spelen van 2016, uitgereikt.

een twee drie japan copy diploma 3eplek hugo copy

Kort daarna vond de 50 meter Vlinderslag plaats. Het werd in deze sterke race uiteindelijk een supergoede derde plek voor Hugo. Het hele podium (1,2 en 3) zwom onder de wereldrecordtijd. Met een tijd van 29.19 verbeterde Hugo wel het Nederlandse record van 29.30. De tijd van 29.19 toonde wel aan dat er supersnel gezwommen wordt. Dit belooft nog wat voor de volgende afstanden.

Trainingsmaatje Roos

Ook Roos van Esch, het trainingsmaatje van Hugo, heeft zich even bij de zwemgroep van WVZ Zoetermeer aangesloten. Roos komt uit voor Zwemvereniging ACZ maar traint af en toe mee met Hugo bij WVZ Zoetermeer. Op haar eerste afstand de 400 wisselslag zwom ze een niet onverdienstelijk mooie 4 plaats met een tijd van 5:55.71.