convenant partnerclub fotoFC Zoetermeer heeft de goede samenwerking met ADO Den Haag bekrachtigd door het ondertekenen van het Partnerclub Convenant. Hierdoor wordt FC Zoetermeer officieel Partnerclub van ADO Den Haag en gaan de clubs nog intensiever samenwerken dan ze nu al doen.

Waar talenten van FC Zoetermeer de afgelopen seizoenen al regelmatig een officiële stage aangeboden kregen wordt FC Zoetermeer nu ook standaard uitgenodigd bij alle toernooien die worden georganiseerd door ADO Den Haag. Ook worden er structureel oefenwedstrijden georganiseerd. Deze maand al zullen bijvoorbeeld de O11, O13, O14, O15, O16, O17 en O18 wedstrijden spelen tegen ADO op De Aftrap in Den Haag.

Nog een mooi voorbeeld van het partnerschap is dat aanstaande vrijdagavond de spelers van FC Zoetermeer O15 ballenjongen mogen zijn bij de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Roda JC.

“Wij zijn zeer blij met FC Zoetermeer als Partnerclub" aldus Huub van Beuzekom Van ADO Den Haag tijdens de ondertekening van de verbeterde samenwerking afgelopen maandagavond. “FC Zoetermeer laat al een paar jaar zien dat ze niet alleen het selectievoetbal serieus nemen maar ook de recreatieafdeling, uiteindelijk het grootste deel van de vereniging. De balans die FC Zoetermeer daarin zoekt, is een voorbeeld voor vele andere verenigingen. Er wordt veel naar de selectiegroepen gekeken, maar het plezier bij de recreatieve teams is groot en dus wordt er ook veel voor deze teams gedaan."

Peter Lieffering vult namens Voetbalzaken FC Zoetermeer aan: "Het klopt dat bij iedere voetbalvereniging vooral de selectieteams in de spotlights staan, maar wij hebben de afgelopen jaren gebouwd aan een goede balans daarin. Is er een seizoen niet genoeg kwaliteit dan slaan we gewoon over. Het moeten hebben van een selectieteam is geen must, laat die jongens en meisjes dan maar gewoon lekker met plezier voetballen, dat is veel belangrijker." Lieffering vervolgt: “FC Zoetermeer is in een paar jaar tijd van 660 leden naar meer dan 1000 leden gegroeid en dat zegt wel wat.”

-advertenties-

-goede doel-