Geuzenloop don raad copyIn het kader van de Nationale Sportweek en het Geuzenweekend organiseert de Sportief Wandelgroep Zoetermeer op zaterdag 23 september 2023 de Historische Geuzenwandeltocht. De wandeltocht van de Sportief Wandelgroep gaat dwars door het gebied waar de Slag om Leiden heeft plaatsgevonden.

Een familietocht van 12,5 en een tocht voor de gevorderde van 25 kilometer door de mooie groene gebieden rondom Zoetermeer. Daar waar de Geuzen zich verzameld hebben om Leiden te ontzetten. De afstand van 25 km gaat over de Geuzenbrug bij Boerderij ‘t Geertje, alwaar de Geuzen de doorsteek maakten naar Leiden, hier is ook een rustpost. Op de terugweg gaan alle afstanden door het Geuzendorp dat bij De Dobbe in Zoetermeer is opgebouwd. Hier worden ook de gevechten nagespeeld. Vanaf vrijdag tot en met zondag 24 september is het Geuzendorp geopend.

Het start/finish bureau bevindt zich bij Shake to Go aan de Dorpsstraat 111. Dit is een van de oudste winkeltjes in de Dorpsstraat, het dateert uit het begin van de achttiende eeuw. Het startbureau sluit om 16.30 uur en is bereikbaar onder telefoonnummer 06-31654653.

Aanmelden

Je kunt online inschrijven via de site van de Sportief Wandelgroep Zoetermeer. Inschrijven kan ook op de dag zelf bij het startbureau. (vanaf 08.30 uur geopend). De dames van het startbureau zullen u in Geuzenkleding ontvangen. Onderweg kan er gebruikgemaakt worden van ondersteunende faciliteiten en er is de gehele dag EHBO aanwezig. Mochten er nog vragen zijn neem dan contact op via telefoonnummer 06-31 65 46 63 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Of bekijk het evenement op www.sportiefwandelroepzoetermeer.nl/geuzenwandeltocht

Geuzenloop don raad2

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-