yotosama kampioen
Tijdens de Wereldkampioenschappen Jiu-Jitsu voor Junioren onder de 21 jaar, wat in Kazachstan gehouden werd, heeft Gwen van Poelgeest van Budoschool Yotosama knap het zilver bemachtigd in de klasse -52 kg van het Fighting System.


Als nummer 1 geplaatste had ze een vrijloting waarna de lastige Duitse Bakhishova het eerste obstakel was richting de finale. Met 13-9 werd de Duitse naar de herkansingsronde verwezen, waarna in de halve finale de Russin Ignateva met Full Ippon verslagen werd. In de finale wachtte landgenoot Ruby Vogelzang, geen onbekende want gedurende hun hele Jiu-Jitsu carrière komen Gwen en Ruby elkaar altijd wel tegen. In het begin van de wedstrijd kon Gwen nog uitlopen op punten, maar gedurende de partij kwam Ruby weer langzij en wist zelf een voorsprong op te bouwen. De tijd naderde waardoor Gwen meer risico’s moest gaan nemen wat helaas niet goed uitpakte. Na WK goud bij de aspiranten pakte Gwen nu ook een WK medaille bij de junioren, een zilveren met een gouden rand wel te verstaan.

Jaimy Kat heeft zich knap tot een 7e plek geknokt in een zeer sterk deelnemersveld. Dat de huidige wereldkampioene met lege handen naar huis ging, zegt al genoeg over de sterkte van alle deelnemers.
Jaimy startte voortvarend aan zijn 3e Jeugd WK waar hij al eerder een wereldtitel en brons behaalde, tijdens zijn derde editie werd de Italiaan Limimento verslagen met een 19-2 uitslag waarna de latere Wereldkampioen Maiakov (Rusland) de volgende tegenstander was. Ook hier startte Jaimy sterk en zag al gauw een 6-0 voorsprong, maar de Rus wist uiteindelijke Jaimy met een Full Ippon te verslaan. In de herkansingsronde was de Iranees Aghaei geen partij (20-10) waarna de Kazach Amirsche, de huidige nummer 3, het WK avontuur beëindigde.

Foto: Gwen van Poelgeest en Jaimy Kat.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-