20230402 37507Na een succesvolle eerste editie van de Ronde van de Driemanspolder in april komt er een tweede editie in november. Het hardloop- en wandelevenement door het jongste natuurgebied van Zoetermeer doneert zijn opbrengst aan het Maja Anjohuis, voorheen het Kankerpatiënten Inloophuis Zoetermeer.

Ronde vd Driemanspolder poster23Organisator Nikki Borgman en haar zus zijn dit evenement begonnen nadat laatstgenoemde eind 2021 werd getroffen door borstkanker. De zussen richtten samen Stichting Aardedraad op met als doel mensen met kanker te verbinden en aarden. De eerste editie van de Ronde van de Driemanspolder zou dan ook hun eerste gezamenlijke evenement worden vanuit Stichting Aardedraad met als doel de geldinzameling voor het Maja Anjohuis. Echter gaf het ziekteproces van Nikki’s zus de eerste editie van de Ronde van de Driemanspolder een zwarte rand.

Borgman: “Het was een hele heftige tijd. Mijn zus was erg ziek tijdens de laatste voorbereidingen en op de dag van de loop zelf. Ze was tot op het laatste moment ontzettend trots op ons werk vanuit onze stichting en drukte mij op het hart om de prestatieloop ondanks alles door te laten gaan. Mede vanuit die wens en haar gedachten heb ik doorgezet.”

Uiteindelijk werd het een geslaagd evenement en is er een mooi geldbedrag opgehaald voor het Maja Anjohuis.

De tweede editie

In november is het alweer tijd voor de tweede editie van dit sportieve evenement, zondag 5 november kunnen hardlopers en wandelaars weer van start. Borgman: “Deze editie wordt heel bijzonder. Het Nationaal Fonds tegen Kanker zal het bedrag dat met het evenement wordt opgehaald voor het Maja Anjohuis verdubbelen. Het streefbedrag is om € 10.000,- bij elkaar te krijgen“.
Middelpunt van het evenement is camping De Drie Morgen. Vanaf deze locatie worden er twee kinderlopen van 1 en 2 km georganiseerd. De 2 km is een nieuwe afstand voor de jonge lopers. Ook worden er drie lopen voor hardlopers (6, 12 en 18 km) aangeboden. Naast de individuele afstand van 18 km is er ook de mogelijkheid om deze afstand in teamverband (estafette) af te leggen. Wandelaars kunnen kiezen voor een mooie tocht over 3 of 8 km.

Voor alle informatie en inschrijven: https://rondevandedriemanspolder.nl/

De Ronde van de Driemanspolder wordt gesteund door Running Forward, een bedrijf dat gespecialiseerd is in onder meer het geven advies/ondersteuning aan sportevenementen en All in One evenementen.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-