Shreyas en Jay BalkanOpenJiu Jitsu YotosamaShreyas Dasrath, een elfjarige Jiu-Jitsu talent, blonk uit op het Balkan Open Jiu-Jitsu in Montenegro, waar hij zijn eerste grote kampioenschap won. Donderdag 14 september reisde Shreyas samen met 4 clubgenootjes en zijn coach John Zwalve af naar Montenegro voor dit toernooi.


De Jiu-Jitsuka's van Budoschool Yotosama hebben uitstekend gepresteerd. Shreyas Dasrath, in de klasse U12 +50 kg, versloeg na een bye in de halve finale de Griek Kalodimos met 8-4. In de finale won hij met maar liefst 18-6 van Samiotis, eveneens uit Griekenland, en mag Shreyas zijn eerste grote kampioenschap op zijn naam schrijven.
Melvin de Jong (-38 kg) wist in dezelfde leeftijdscategorie zijn eerste partij met Full Ippon te winnen van Cavor (Mne), maar verloor nipt van Ilic (Bih) in de kwartfinale, waarna de Italiaan Leone in de herkansingsronde te sterk was en later het brons opeiste. Broer Duncan de Jong (-55 kg, U14) had pech met zijn loting en verloor van de Roemeen Panus en de latere bronzen medaillewinnaar Spasic (Srb).

Jay Neuting nam deel aan zowel het Fighting System als het Newaza (Braziliaans Jiu-Jitsu) in de klasse -66 kg. Bij het Fighting System wist Jay via zeges op Janketic (Srb) met 10-9, La Barbera (Ita) met 14-9 en de Belg Proost met full ippon de halve finales te bereiken. Hier was Tsymbal (Ukr) te sterk, waarna Markovic (Mne) de betere was in de strijd om het brons. De volgende dag behaalde Jay bij het Newaza/BJJ wel het brons. Na een verliespartij van Popa (Roe), versloeg hij Nenezic (Mne) met een submission, Zozulia (Ukr) met een advantage, en Teisanu (Roe) met een submission, waarmee hij het bronzen eremetaal in handen kreeg.

Dominique Oost was dicht bij het brons bij de Dames Adults -52 kg in het Fighting System en eindigde op de 4e plaats.

Foto: Shreyas en Jay

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-