EUR1938 ed 1 web copy copyNa een pauze van 2 jaar heeft De Boer Taverzo een succesvolle rentree gemaakt in de Europacup. Met twee winstpartijen in Groep A wist De Boer Taverzo overtuigend de tweede ronde te bereiken door beide tegenstanders uit Groep A te verslaan.

De kopman van MITTC (Malta) was op de eerste dag voor zowel Ivan Kahn als DUI0809 ed 1 web Ievgen Pryshchepa nog een te lastige horde, mede door het afwijkende spel van Amirreza Abbasi, een speler van Iraanse afkomst. De twee verliespartijen zetten daarmee vol de druk op het drietal van de Zoetermeerse ploeg. Alle drie deden echter wat van hen op voorhand werd verwacht, winnen van de twee andere spelers uit Malta zelf.

Op de tweede dag van deze Europacupronde liet de ploeg uit de Spaanse Super Division, Club TDM Monte de Porreiro, in de ochtend gelijk zien dat ook zij aanspraak wilde maken op de groepswinst. Met 3-0 werd MITTC verslagen waarmee de slotwedstrijd alles beslissend zou gaan worden.

 EUR1245 ed 1 webYannick Vostes, die zich inmiddels had aangesloten bij de ploeg zette direct de toon voor de middag. Met overmacht werd Martin Betancor (Argentinië), die eerder op de dag indruk maakte door winst op Abbasi, verslagen met indrukwekkend spel.

 

Ievgen Pryshchepa en Milo de Boer volgden het goede voorbeeld en op zeer overtuigende wijze werd er geen set meer afgestaan door de ploeg uit Zoetermeer.

 EUR1920 ed 1 web   DUI0678 ed 1 web 


De Boer Taverzo zal in de tweede groepsfase 3 afvallers treffen uit de voorronde van de Champions League.

Foto’s: Elsbeth Parmentier

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-