foto kazoku cupAfgelopen zaterdag heeft sportschool Da Graca deelgenomen aan de Itachi cup en aan de Kazoku cup. Sensei Erwin, sensei Rick en senpai Lyanne gingen met gingen met 8 vechters naar de Itachi cup. Shihan Antonio Da Graca en sensei Anthony zijn diezelfde ochtend naar de Kazoku cup gegaan.

De Itachi cup was een druk bezocht internationaal toernooi, waar meer dan 300 vechters aan hebben deelgenomen. Het eerste onderdeel was kata, waar Jens, Michael en Adalia aan meededen. Alle 3 de deelnemers hebben hier hard voor getraind om hun mooiste kata’s te laten zien aan de scheidsrechters. Jens, die vaak aan de Nederlandse selectie trainingen deelneemt, heeft een mooie 1e plaats behaald. Michael werd 3e in zijn poule en heeft ook een mooie beker mee naar huis genomen. Adalia heeft ook laten zien dat ze mooie kata’s heeft gelopen, alleen viel zij nét buiten de prijzen.

foto itachi cupNa het kata gedeelte startte het kumite gedeelte van het toernooi. Dit toernooi was het eerste toernooi van het seizoen. Alle deelnemers hebben hier hard voor getraind de afgelopen periode, zelfs in de zomervakantie werd er doorgetraind. Jens, Loïs, Safae en Niesje hebben allen een 1e plaats weten te behalen. Ellinoor stond ook in de finale en werd knap tweede en Adalia heeft een mooie derde plaats weten te behalen. Jamairo en Michael vielen helaas nét buiten de prijzen, maar hebben wel een mooie partij neergezet. De coaches van sportschool Da Graca kunnen terugkijken op een geslaagd toernooi.

Shihan Antonio Da Graca en sensei Anthony waren diezelfde ochtend naar de Kazoku cup gegaan, 4 vechters deden mee aan dit toernooi. Het toernooi werd voor de eerste keer georganiseerd door Kazoku dojo en was een groot succes: meer dan 90 deelnemers deden mee aan dit toernooi. Ook waren senpai Anjay, senpai Bahram, senpai Sharam en Michel scheidsrechter op dit toernooi.

Als eerste moest Jay de mat op. Dit was het tweede toernooi voor Jay en hij zat in een grote poule van 6 deelnemers. Hij werd gedeeld 1e met 2 andere tegenstanders. Omdat Jay de zwaarste was kreeg hij een mooie 3e plaats beker mee naar huis. Keyan was hierna aan de beurt en werd overtuigend eerste in zijn poule, hij wist al zijn partijen te winnen. Voor Britt was dit ook haar tweede toernooi, ze heeft erg goed gevochten en werd knap tweede in haar poule.

Maurice deed mee aan het volwassenen toernooi van de Kazoku cup. Hij zat in een sterke poule in het mannen zwaargewicht. Maurice vocht twee sterke partijen en werd knap tweede in zijn poule. Op 21 oktober staat het volgende toernooi weer voor de deur namelijk de Sutani cup in België. 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-